Yabancılar gerekli koşulları yerine getirdiği takdirde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçebilirler.

Türkiye sağlıktan eğitime, bankacılıktan inşaata kendisini ispatlamış birçok sektörüyle vatandaşlarına konforlu bir yaşam sunuyor.

Çeşitli yollarla Türkiye vatandaşlığına geçen yabancılar ülkenin tüm imkanlarından faydalanabiliyor.

Yeni Bir Gelecek

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20’nci maddesi kapsamında yapacağımız bu başvuru ile hem müvekkillerimiz hem eşleri hem de 18 yaşından küçük çocukları Türk Vatandaşlığına geçebilmektedir. Bu konuda VIPTurkishPass olarak sizlere hukuki destek sunmaya hazırız.

Bizimle +90 212 809 00 46 numaralı iletişim telefonumuzdan ister Yurt dışında olun isterseniz Türkiye’de olun işlemlerinizi yapabilmemiz için uzman avukat ve danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Vatandaşlık Başvuruların Uzman Hizmeti Şart

Türk Vatandaşı olmak için vatandaşlık sınavı, geçici vatandaşlık, bekleme listeleri, Türkçe öğrenmek, Türk kültüründen sınava çekilmek gibi Avrupa ülkelerinde gördüğünüz uzun ve yorucu prosedürler yok!
Yalnızca profesyonel bir danışmanlık firmasından uzman bilgisi alarak eksiksiz ve hatasız bir başvuru yapmak gerekiyor.

Türk vatandaşlığı için başvuru süreçlerinde yapılabilecek ufak bir hata size emek ve para kaybettireceği gibi vatandaşlık başvurunuzun reddedilmesi sonucunu da doğurabiliyor.

Tüm evrakların tamamlanması, noter onaylı olarak tercüme edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ilgili kamu kurumlarından gerekli belgelerin alınması, başvuruların İçişleri Bakanlığı’na hatasız yapılması için uzman bilgisi, deneyimli personel, sizin dilinizden konuşan bir danışmanlık hizmeti şart.

Türkiye’deki Sürekli Temsilcisiniz

VIPTurkishPass uzman, deneyimli ve sizin anadilinizde konuşan personeli ile vatandaşlık süreçlerinizi tam olarak yerine getirmekle kalmıyor, sizi başvuru sonrasında da yalnız bırakmıyor. Vatandaşlık almanız sonrasında Türkiye’deki her türlü iş ve işlemleriniz için sürekli temsilciniz oluyor, işlerinizi en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Firmamızın vatandaşlık sonrasında verdiği hizmetler şunlardır:

  1. Türkiye’de yatırım danışmanlığı
  2. Türkiye’de gayrimenkul alım-satımı ve finansal yatırım danışmanlığı
  3. Türkiye’de tedavi ve sağlık süreçlerinizin takibi
  4. Sürekli temsilciniz olarak devlet kurumları nezdinde ki her türlü işlerinizin takibi
  5. Pasaport yenileme, belge çıkartma, resmi başvuru süreçlerinizin takibi
  6. Anlaşmalı avukatlarımız ile dava ve yasal süreçlerin takibi
  7. Türkiye’de emeklilik ve sosyal yardım hizmetlerinden yararlanma konusunda danışmanlık
  8. Türkiye’ye seyahatlerinizde birebir refakat, karşılama ve yönlendirme hizmetleri
  9. Türkiye’de kuracağınız işyerlerine iş ve sosyal güvenlik hukuku danışmanlığı
  10. Sürekli olarak Türkiye hakkında bilgilendirme ve sirküler yayımlama hizmetleri

Bizimle çalışın VIPTurkishPass Türkiye’deki sağ kolunuz olsun!

Türkiye Bir Başarı Hikayesi

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20’nci maddesi kapsamında yapacağımız bu başvuru ile hem müvekkillerimiz hem eşleri hem de 18 yaşından küçük çocukları Türk Vatandaşlığına geçebilmektedir. Bu konuda VIPTurkishPass olarak sizlere hukuki destek sunmaya hazırız.

Bizimle +90 212 809 00 46 numaralı iletişim telefonumuzdan ister Yurt dışında olun isterseniz Türkiye’de olun işlemlerinizi yapabilmemiz için uzman avukat ve danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

 

Gayrimenkul Yoluyla Vatandaşlık

Türkiye gibi emlak ve inşaat sektörünün çok canlı olduğu bir ülkede konut sahibi olmak için çok iyi bir yatırım yöntemidir.

Gayrimenkul alımı yöntemiyle Türk Vatandaşı olmak için değeri en az 400 bin ABD Doları olan bir gayrimenkulu satın almak ve üç yılı elinde tutma sözü vermek gerekmektedir. Programa dahil olmak için Türkiye’de daha önce bulunmuş olmak yada vatandaşlık sonrasında Türkiye’de yaşamak zorunda değilsiniz.

| Yabancı Emlak Danışmanlığı Ve Satışı |

İstanbulu’un gelişen ve ekonomik olarak gelecek vaad eden Beylikdüzü, Esenyurt, Arnavutköy gibi ilçelerinde yatırım amaçlı veya ikamet amaçlı siz müşterilerimize emlak danışmanlığı hizmeti veriyoruz.

400.000 Amerkan doları tutarında taşınmaz satın alımı ile Türk Vatandaşlığına geçmenin bir kaç aşaması bulunmaktadır. Öncelikle tapu aşamasındaki işlemler daha sonra İl göç İdaresinden ikamet alımı ve en son Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde yapılacak işlemler. Bu süreç yabancılar için son derece karmaşık bir süreçtir. Bu sebeple yabancıların alanında uzman avukatlardan yardım alması gerekmektedir.

VIPTurkishPass olarak Vatandaşlık hukuku konusunda uzman avukatlarımızla senelerdir Türk Vatandaşı olmak isteyen yabancılara hukuki destek sunmaktayız. Yönetmelik değişikliği çıkar çıkmaz büro avukatlarımız bizzat ilgili bakanlıklara giderek yeni çıkan yönetmelik değişikliğinin uygulanma usul ve esaslarını yerinde öğrenmişlerdir.

400.000 Amerikan Doları tutarında gayrimenkul alındıktan sonra kalan bütün işlemleri gerekli vekaletnameler ve muvafakatnameler ile müvekkillerimiz adına bizler yapmaktayız. Müvekkillerimiz ve aileleri bulundukları ülkeden ayrılmadan Türk Vatandaşlığına kolaylıkla geçebilmektedir.

Nakit Para Yatırımı Yoluyla Vatandaşlık

Yatırımı riskli buluyor, servetinizi likit yatırım araçlarında tutmayı mı tercih ediyorsunuz?

Sizin için de bir formülümüz var. Hali hazırdaki servetinizi Türkiye’ye taşıyarak vatandaşlık hakkını elde etmeniz mümkün. Üç yıl satmamak şartıyla 500 bin dolar Türkiye devlet yatırım araçlarına (devlet tahvilş, hazine bonosu gibi) veya üç yıl çekmemek şartıyla Türk devlet bankalalarına yatırım yapan yabancılara Türk Vatandaşlık hakkı veriliyor.

Paranızı bankada veya devlet yatırım araçlarında değerlendirirken siz de aileniz ile dünya cenneti bir ülkenin vatandaşı olma hakkını kazanıyorsunuz. Bundan daha akılcı bir yatırım olabilir mi?

| Yatırım Yapana Türk Vatandaşlık |

Türk Vatandaşlığı Kanunu‘nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 12 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle yabancı yatırımcının başkaca bir şart aranmaksızın özellikle ikametgah sürelerine takılmadan Türk Vatandaşı olmasının önü açılmıştır.

Türk soylu olmayan yabancılar genellikle ülkemizde iki şekilde Türk vatandaşı olmaktadır. Ya başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet ederek ya da bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli kalarak Türk Vatandaşlığına geçilebilir.

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişikle artık süre sorununa takılmadan Türkiye’de bulunma zorunluluğu olmadan yabancılar Türk Vatandaşlığına geçebilecektir.

İstihdam Yaratarak Vatandaşlık

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun (5901 sayılı) “Türk vatandaşlığının kazanılmasındaki istisnai haller” başlığında 12’nci maddede; Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun (6458 sayılı) 31’inci maddesinin 1. fıkrasının (j) bendi uyarınca ikamet / oturma izni alanlar ile Turkuaz Kart sahibi yabancı uyruklular ve bu kişilerin yine yabancı uyruklu eşi, kendisinin ve eşinin 18 yaş altı (ergin olmayan) veyahut 18 yaş üstü olmasına rağmen kendisine bağımlı durumdaki yabancı çocuğunun, ülkemizin güvenliği ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edebilecek bir durumları bulunmamak şartıyla ve Cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığını kazanabileceği öngörülmektedir.

Türk Vatandaşlığı Kanununun (5901 sayılı) 46’ncı maddesine dayanılarak hazırlanmış Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in “Türk vatandaşlığı istisnai olarak kazanılması, başvuru için gereken evraklar ve yapılacak işlemler” başlıklı 20 no’lu maddesinde; en az elli (50) kişilik istihdam oluşturduğu durumu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığınca tespit edilen yabancı uyrukluların 5901 sayılı Kanunda 12’nci maddede birinci fıkranın (b) bendi kapsamında Cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığını kazanabilecekleri ifadeleri yer almaktadır.

Öte taraftan, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun (6458 sayılı) 31’inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendinde; Türkiye’de çalışmıyor olan ancak “Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulanması dair Yönetmeliği “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, bu başvuru için gerekli evraklar ve yapılacak olan işlemler” başlıklı 20 no’lu maddesi ile belirlenen yatırım kapsamı ve tutarlarının yatırım yapacaklar ile bunların yabancı uyruğa sahip eşi, kendisinin ve eşinin 18 yaş altı (ergin olmayan) veyahut 18 yaş üstü olmasına rağmen kendisine bağımlı durumdaki yabancı çocuğuna en fazla 5 (beş) yıl süreyle ikamet izni verilebileceği durumu öngörülmüştür. Yukarıda anılan tüm mevzuat hükümlerine istinaden yabancı uyruklu kişilerin 6458 sayılı Kanun’un 31 madde / j bendi kapsamında İçişleri Bakanlığına yapacakları oturma izni veyahut 5901 sayılı Kanunda 12’nci maddede birinci fıkrada (b) bendi kapsamındaki istisnai vatandaşlık başvurusu için gerekli olan en az 50 (elli) kişilik istihdam sağladığına yönelik uygunluk belgesi talebi aşağıda yer alan usul ila esaslar çerçevesinde değerlendirilmektedir.

| Başvuru ve Değerlendirme Süreci |

En az 50 kişilik Türk vatandaşını istihdam ettiği gerekçesiyle uygunluk belgesi talebinde bulunmuş yabancı kişiler aşağıda yer alan belgeler ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına bağlı durumda bulunan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvuruda bulunur. Yapılan başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na bağlı durumda bulunan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmekte. Herhangi bir eksikliği görülmeyen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmakta. Eksik bilgi ya da belge ile yapılmış başvurularda ise saptanan eksikliğin tamamlanması için başvuru sahibi kişiye otuz (30) günlük süre verilir. Eğer bu süre içerisinde eksiklik giderilmez ise başvuru reddedilir. Yapılan değerlendirmenin neticesinde gerekli koşulları karşılıyor olduğu tespit edilen yabancı kişilere ilişkin başvuru sonuçları İçişleri Bakanlığına ve ayrıca başvuru sahibine bildirilir.

Evlilik Yoluyla Vatandaşlık

Türk vatandaşlığı iki şekilde kazanılmaktadır. Bunlardan ilki doğum yoluyla vatandaşlığın kazanılmasıdır. İkincisi, sonradan vatandaşlığının kazanılması yoluna ilişkin olup bu yazımızda Evlilik Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına yer vereceğiz.

Öncelikle, Türk vatandaşı ile evlilik yabancılara kendiliğinden Türk vatandaşı olma hakkı doğurmaz. Evlilik yolu ile Türk vatandaşı olmanın şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanunu’nun 16.maddesinde düzenlenmiştir. İlgili kanun metni gereğince, yabancı uyruklu şahsın eş üzerinden vatandaş olabilmesi için aşağıdaki şartlara haiz olması gerekmektedir:

- Vatandaşlık başvurusunda bulunacak olan yabancının en az 3 yıldan beri Türk vatandaşı ile evli olması ve evliliğin devam ediyor olması;
- Eşlerin aile birliği içinde yer alması;
- Yabancının evlilik birliğine aykırı faaliyette bulunmaması;
- Yabancının kamu güvenliğini tehdit edecek bir halinin bulunmaması.

İkamet Yoluyla Vatandaşlık

Ülkemizde uzun yıllardır ikamet etmekte olan yabancılardan beş (5) yılı doldurmuş olanlar aşağıdaki şartları taşımaları halinde vatandaşlık başvurusunda bulunma hakları bulunmaktadır. “Genel Başvuru Yolu” olarak da anılan ikamete dayalı vatandaşlık başvurusunda en önemli şart; yabancının geriye dönük beş (5) sene içerisinde altı (6) aydan daha fazla bir süre Türkiye dışında bulunmamış olması şartıdır. Aksi halde “ikamette kesinti” olduğu anlamına gelmekte başvuru işleme koyulmamaktadır.

Genel Başvurularda en önemli şart; “ikamette kesinti olmaması” şartıdır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere yabancının Türkiye dışında geçirdiği zaman altı (6) ayı aşması halinde başvurusu reddedilecektir.

Bu dilekçe neticesinde “İkamet Hesaplaması” detaylı olarak yapılmakta ve şartı taşıyıp taşımadığı net olarak ortaya çıkmaktadır. Dilekçenizin üzerine yapılacak hesaplama ile verilecek olan hesap cetvelinin çıkması iki (2) haftayı bulabilmektedir.

Vatandaşlık başvurusunda dosyanızı açtırabilmek için öncelikle aşağıdaki istenen belgeleri eksiksiz tedarik etmeniz gerekmektedir.

İstenen belgelerden birisi olan Başvuru Formları için bize ulaşabilirsiniz.

Evrakların Apostilli olarak hazırlanmasının ardından ayrıca Noterden tasdikli olarak tercüme ettirilmesi gerekmektedir.